Behandeling van Schimmelnagels

Een vraag die je jezelf kan stellen is of een schimmelnagel altijd behandeld moet worden? Zoals ook hier is te lezen, is een schimmelnagel besmettelijk. Daarnaast ziet een schimmelnagel er niet altijd even gezond uit. Dit zijn goede redenen om een schimmelnagel te laten behandelen. Maar mocht je dat niet willen, kan het ook geen kwaad. Zolang je er geen last van hebt en je vindt het niet storend, hoeft dit niet behandeld te worden.

De behandeling van een schimmelnagel

De behandeling van schimmelnagels is niet erg eenvoudig, vaak gaan er maanden van medicatie overheen voordat de schimmelnagel is verholpen. Een schimmelnagel kan op verschillende manieren worden behandeld:

Tabletten

pillen tegen schimmelnagels

Antischimmel medicijnen, klik om te bekijken

De behandeling die het beste werkt tegen schimmelnagels is het innemen van antischimmel tabletten (antimycotica). Vaak worden terbinafine of itraconazol capsules voorgeschreven. In sommige gevallen wordt er ook fluconazol voorgeschreven. Een behandeling met tabletten of capsules duurt lang, meestal 3 maanden. En in soms zal je daarna nog een tweede kuur moeten volgen. Daarnaast duurt het soms tot wel een heel jaar voordat het geïnfecteerde gedeelte van de nagel is uitgegroeid.

Antischimmel tabletten kunnen bijwerkingen hebben. Lees daarom altijd eerst goed de bijsluiter. Neem ook zeker geen antischimmel tabletten als je zwanger bent, of zwanger wilt worden. Verder kunnen deze medicijnen ook de werking van andere medicijnen versterken zoals bijvoorbeeld antrdepressiva, bloedverdunners en bepaalde hartmedicijnen. Daarnaast is er ook een kleine kans op leverproblemen en mag u deze tabletten niet innemen in combinatie met cholesterolverlagende medicijnen.

Lokale middelen zoals crèmes

Nailner repair voor schimmelnagels

Een lokaal middel tegen schimmelnagels, klik om te bekijken

Crèmes en andere middelen die je lokaal aanbrengt werken heel goed tegen een schimmelinfectie van de huid. Helaas werken deze minder goed bij een schimmelnagel. Dit komt doordat de crème niet goed en diep genoeg kan doordringen in de nagel om de schimmels aan te pakken. Een lokale behandeling is daarom zeer aan te raden op de huid, zoals bijvoorbeeld tussen de tenen.

Er is in Nederland sinds kort wel een nieuw middel op de markt verschenen wat lokaal aangebracht kan worden en waarmee schimmelnagels kunnen worden behandeld. Dit middel heet Loceryl (zie afbeelding hierboven). Dit middel is enkel op recept te verkrijgen en werkt redelijk tot goed. Helaas nog niet zo goed als de tabletten tegen een schimmelinfectie.

 

 

Tip!

Wanneer je last hebt van schimmelnagels of kalknagels en je wilt deze behandelen, kan je eenvoudig en veilig de juiste middelen direct bestellen bij Dokteronline.com. Zij hebben een ruim aanbod drogisterij en apotheek producten waarmee je zelf de schimmelnagels kan behandelen! Om naar Dokteronline te gaan, klik hier.